grønne flagstænger

Flagstænger er populære i mange hjem

Hver industri har sin unikke eller mærkelige lydende ord og akronymer. Nichelverdenen af ​​flagstænger er ikke anderledes, denne måned forklarer vi, hvad en halyard er.

Hver industri har sine unikke eller mærkelige lydende ord og akronymer – de fleste af os kan tale med kolleger i, hvad en outsider synes som et fremmedsprog.

Den meget niche verden af ​​flagpoler og flag er ikke anderledes, og jeg vil forsøge at forsøge at forklare nogle af vores underlige ord i denne serie blogindlæg, og vi skal begynde med “halyard”. Udtalte “hal-ee-yard” eller “hale-ooo-yerrrrd”, hvis du er en ny starter, og vi indleder dig til vores egen forlystelse. ?

For de fleste af os, inden vi bliver en “Flag Geek”, kan vi måske kende hallen som et reb eller en linje – det er så simpelt som det. Et stort antal flagstænger har en halyard. Og et betydeligt antal af disse halyards er uden for polen, det vil sige, at du faktisk kan se og føle dem – som den ene nedenfor indpakket rundt om en klap. Dette er ofte foretrukket af traditionalister og til praktiske formål gør hallen mere tilgængelig til at hejse eller sænke flaget.

Flagstænger kommer mere og mere op for tiden

Tip: Hvis du bor i et eksponeret område og / eller vil hejse dit flag, spørg os meget om vores Dynex halyard, som er varmebehandlet med en polyurethan belægning for yderligere slidstyrke

Men nogle flagpoler som denne, har indre halter. Generelt er det enten af ​​sikkerhedsmæssige årsager. For eksempel, hvis børn kunne få adgang til flagpolen, måske i en park, så kan det være at foretrække at sikre, at de ikke kan komme i klemme i hallen. Vi leverer også mange parishråder med deres landsby grønne flagstænger, der ofte er tæt på det lokale vandhul, hvor det har været kendt, at en ubesværet skyder finder stor fornøjelse ved at sænke (eller desværre vandalisere) hallen og flag. Hvis den er sikkert låst væk bag en låsbar dør inde i stangen, kan dette mildnes.

Så hvorfor “halyard” og ikke “reb”? Er det ikke nemmere at ringe en spade en spade?

Kort sagt ja, men lad os ikke lege med alle verdens traditioner, da ordet halyard kommer fra sejlordet og bogstaveligt betyder “at hale værfter” – en ret romantisk herkomst er jeg sikker på, at du er enig. Og selvfølgelig når du løfter eller sænker dit flag (snarere end et sejl), arbejder du ofte dig gennem mange værfter. Som fodnote er flag ofte ofte omtalt i “værfter” – men måske kan vi redde det til en anden dag.

Hvad er en god flagstang?

Tilsyneladende “sejler disse sejlere”, men jeg ved det ikke. Jeg er en flaggeek, ikke en sejlende nørd.

Så vi vil afslutte dette hvirvelvind oversigt over ordet “halyard” med 3 ting, du måske ikke kender (eller vil vide) om halyards: –

Banan Halyards?

Før introduktionen af ​​syntetiske fibre, såsom den 100% nylon, der blev brugt til vores halayards, blev nogle halyards lavet af “manila”, som er bananfibre.

“Sweating the halyard”

Dette er et udtryk, der bruges til at beskrive, hvornår “sweater” tager så meget slap ud af en halyard som muligt. Ikke så meget i flagpole verden, men afgørende i sejlads.

Bare spørg Granny

Hvis du er ny til verden med flagpoles og halyards, vil det være nyttigt for dig at lære at binde en granny knot for at vedhæfte dit flag. Her er en video, der viser dig hvordan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *